Kachna po tasmánsku

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kachních prsíček uděláme tři zářezy jedním směrem a tři zářezy v opačném směru, vytvoříme kříže.
  • 2
    Do pánve dáme sušené třešně, citronovou šťávu a vodu. Uvedeme do varu, sundáme z ohně a necháme vychladnout.
  • 3
    Pekáč z hliníkové fólie obrátíme a uděláme do něj několik děr, položíme ho do rozpáleného grilu a dáme do něj porce kachny. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut.
  • 4
    Rozčtvrcené pórky potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu 7 minut za neustálého obracení. Vyndáme porce kachny a pečeme na otevřeném grilu kůží dolů cca 5 minut.
  • 5
    Pánev s třešněmi dáme na oheň, přimícháme balzamikový olej, portské víno a růžové kuličky pepře. Přivedeme omáčku k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Porce kachny dopečeme na venkovním grilu.
  • 6
    Kachní prsíčka podáváme horká, přelitá třešňovou omáčkou a jako přílohu podáváme pórky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.