Kachna po tasmánsku
75 min.
Ingredience
- 4kusyKachní prsa
- 60gramůTřešně sušené
- 1,25decilitryVoda pitná
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2kusyPórek
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceVíno portské
- 2lžičkyPepř růžový celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do kachních prsíček uděláme tři zářezy jedním směrem a tři zářezy v opačném směru, vytvoříme kříže.
- 2Do pánve dáme sušené třešně, citronovou šťávu a vodu. Uvedeme do varu, sundáme z ohně a necháme vychladnout.
- 3Pekáč z hliníkové fólie obrátíme a uděláme do něj několik děr, položíme ho do rozpáleného grilu a dáme do něj porce kachny. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut.
- 4Rozčtvrcené pórky potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu 7 minut za neustálého obracení. Vyndáme porce kachny a pečeme na otevřeném grilu kůží dolů cca 5 minut.
- 5Pánev s třešněmi dáme na oheň, přimícháme balzamikový olej, portské víno a růžové kuličky pepře. Přivedeme omáčku k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Porce kachny dopečeme na venkovním grilu.
- 6Kachní prsíčka podáváme horká, přelitá třešňovou omáčkou a jako přílohu podáváme pórky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.