Kachna s celerem
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 4kusyCeler řapíkatý
- 500gramůRajčata
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrVíno bílé
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1339 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
124 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opečeme po všech stranách na sádle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Krátce osmahneme.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme a rozvaříme. K masu přilijeme šťávu z rozvařených rajčat a víno. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny.
- 3Měkkou kachnu naporcujeme a ozdobíme dušenou cibulí a řapíky celeru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.