Kachna s houbovou nádivkou
130 min.

Ingredience
- 1,5kilogramyKachna mražená
- 3,5lžičkySůl
- 80gramůHříbky čerstvé
- 80gramůLišky čerstvé
- 80gramůHlíva ústřičná
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusJablka
- 1kusCibule
- 1kusRohlíky bílé
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 8lžicChilli omáčka
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5decilitrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 200gramůHouby nakládané
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1635 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
148 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, dobře omyjeme a osušíme. Kachnu osolíme zevně i zevnitř (2 lžičky soli).
- 2Směs hub: hříbky, lišky a hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Omytá jablko oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a pokrájíme na plátky. Očištěnou cibuli pokrájíme na kostičky. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky, zalijeme 4 lžícemi smetany a 4 lžícemi chilli omáčky.
- 3V pánvi si na rozpáleném oleji vysmažíme slaninu, přidáme cibuli, zpěníme ji dorůžova, přidáme houby, posypeme je pepřem, solí (0.5 lžičky), promícháme a smažíme dozlatova asi 4-5 minut. Houbovou směs i s omastkem přidáme k rohlíku a směs dobře promícháme.
- 4Nádivku vložíme do kachny a kachnu zašijeme. Pak ji položíme na pekáč, přilijeme 1.5 dl vody, 0.5 dl černého piva, zakryjeme víkem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C 90 minut. Během pečení kůži několikrát propíchneme vidličkou, aby mohl vytékat tuk. Kachnu poléváme výpekem a otáčíme ji, případně dolijeme k výpeku pivo. Před dopečením přimícháme do výpeku 4 lžíce chilli omáčky a celou kachnu potřeme slanou vodou (0.5 dl vody + 1 lžička soli) a bez pokličky ji dopečeme 15 minut. Upečená kachna má zlatohnědou křupavou kůrku.
- 5Kachnu zbavíme nití, rozporcujeme ji i s nádivkou. Ke každé porci přidáme nakládané sladkokyselé houby. Kachnu s nádivkou polijeme štávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.