Kachna s jablky

120 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1333 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
118 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme, uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem.
  • 2
    Vložíme ji do velkého oválného pekáčku z varného skla, naplníme nakrájenými, oloupanými a jádřinců zbavenými jablky. Podlijeme trochou horké vody a v horké troubě upečeme dozlatova. Při pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Měkkou kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, krátce v troubě povaříme.
  • 4
    Podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.