Kachna s jablky
120 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1333 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
118 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme kmínem.
- 2Vložíme ji do velkého oválného pekáčku z varného skla, naplníme nakrájenými, oloupanými a jádřinců zbavenými jablky. Podlijeme trochou horké vody a v horké troubě upečeme dozlatova. Při pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou.
- 3Měkkou kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, krátce v troubě povaříme.
- 4Podáváme s bramborovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.