Kachna s opečeným ananasem
135 min.
Ingredience
- 6plátkůAnanas
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1,5lžíceSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 400mililitrůMléko polotučné
- 1000gramůKachna domácí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1253 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
103 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ananas oloupeme, pokrájíme na silnější plátky a namočíme do studené vody s trochou octa.
- 2Cibuli i mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 3Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce, postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vyjmout kostru.
- 4Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
- 5Poté kachnu rozdělíme na 6 porcí, osolíme, ze všech stran opečeme spolu s cibulí a mrkví na rozpáleném sádle do zlatova.
- 6Opečené porce kachny vyjmeme a přendáme do jiné nádoby. Do sádla, ve kterém se kachna pekla, přidáme mouku, zasmahneme, zalijeme suchým bílým vínem a 3 lžícemi vody. Vzniklou řídkou omáčku osolíme, přidáme chilli koření, vložíme zpět porce kachny, přikryjeme a ve středně rozehřáté troubě dusíme do měkka.
- 7Zatím připravíme máslové noky. Do 400 ml osoleného horkého mléka přidáme 40 g másla, tenkým praménkem přisypeme 200 g hrubé mouky. Za stálého míchání vaříme, až se těsto přestane lepit na vařečku i na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.
- 8Poté postupně vmícháme 3 vejce, pomocí lžíce vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 5 minut, poté uvařené noky necháme okapat.
- 9Ananas osušíme, lehce poprášíme paprikou a opečeme na 80 g másla.
- 10Porce kachny klademe na talíře, na ně pokládáme ananas, obložíme uvařenými máslovými noky, přelijeme omáčkou, posypeme nasekanými arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.