Kachna s pórkem a zelím
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSezam - semena
- 230gramůPórek
- 6lžicOmáčka ústřicová
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 600gramůKachní prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Wok rozehřejeme, vložíme kachní řízky a opékáme bez oleje 5 minut po každé straně. Maso přeneseme na prkénko, i s kůží řízky nakrájíme na tenké plátky. Vysmaženou šťávu z woku slijeme, necháme pouze jednu lžíci, přidáme nakrájené zelí, pórek nakrájený na kolečka a drobně nakrájenou pomerančovou kůru. Za stálého obracení opékáme 5 minut. Následně přidáme kachní maso, 3 minuty prohříváme. Maso pokapeme ústřicovou omáčkou, vše řádně promícháme a krátce prohřejeme.
- 2Hotový pokrm rozdělíme do misek, posypeme nasucho opraženým sezamem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.