Kachní játra na špízu s hruškovým pyré

45 min.
Česká republika

Ingredience

  • Omáčka
    • 50mililitrůHovězí vývar základní
    • 40gramůKompot brusinkový
    • 8mililitrůOcet malinový
    • 8mililitrůLikér Cointreau
    • 40mililitrůDžus hruškový
  • Pyré
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní játra nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a rozkrojíme napůl. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme játra a osmažíme ze všech stran. Kostky vyndáme, do pánve nasypeme cukr, jakmile se rozpustí, přiložíme půlky šalotek a v karamelu je opečeme.
  • 2
    Na jehly napichujeme vždy dvě kostky jater, pak půlku šalotky a zase dvě kostky jater.
  • 3
    Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Vložíme do rendlíku, přidáme cukr, sůl, med, přilijeme vodu, vinný ocet a povaříme zhruba 10 minut. Solamyl rozmícháme v trošce vody a pyré zahustíme.
  • 4
    Do kastrůlku nalijeme neochucený hovězí vývar, hruškový džus, přilijeme malinový ocet, přidáme brusinky z kompotu, přivedeme k varu a vyvaříme asi o polovinu dohusta. Nakonec zakápneme pomerančovým likérem a odstavíme.
  • 5
    Špízy upravíme na talíře, doplníme hruškovým pyré a brusinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.