Kachní játra na špízu s hruškovým pyré
45 min.
Ingredience
- 320gramůJátra kachní
- 100gramůŠalotka
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůOlej olivový
- Omáčka
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůKompot brusinkový
- 8mililitrůOcet malinový
- 8mililitrůLikér Cointreau
- 40mililitrůDžus hruškový
- Pyré
- 200gramůHrušky
- 40gramůCukr krupice
- 12mililitrůOcet vinný
- 5gramůSolamyl
- 20gramůMed včelí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Kachní játra nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a rozkrojíme napůl. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme játra a osmažíme ze všech stran. Kostky vyndáme, do pánve nasypeme cukr, jakmile se rozpustí, přiložíme půlky šalotek a v karamelu je opečeme.
- 2Na jehly napichujeme vždy dvě kostky jater, pak půlku šalotky a zase dvě kostky jater.
- 3Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Vložíme do rendlíku, přidáme cukr, sůl, med, přilijeme vodu, vinný ocet a povaříme zhruba 10 minut. Solamyl rozmícháme v trošce vody a pyré zahustíme.
- 4Do kastrůlku nalijeme neochucený hovězí vývar, hruškový džus, přilijeme malinový ocet, přidáme brusinky z kompotu, přivedeme k varu a vyvaříme asi o polovinu dohusta. Nakonec zakápneme pomerančovým likérem a odstavíme.
- 5Špízy upravíme na talíře, doplníme hruškovým pyré a brusinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.