Kachní křídla s hrachem
210 min.
Ingredience
- 300gramůHrách
- 2lžičkyOlej sezamový
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceZázvor mletý
- 125mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 60mililitrůVíno Saké
- 1lžíceCukr třtinový
- 4kusyKachní křídla
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
3 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hrách necháme přes noc namočený ve vodě, aby nám nabobtnal. Poté ho scedíme a dáme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 2,5 hodiny, dokud nezměkne. Poté scedíme, tak aby nám vývar zůstal k dalšímu použití.
- 2Kachní křídla rozpůlíme.
- 3Do většího hrnce nalijeme olej a dáme do něj křídla, která z obou stran smažíme asi 5 minut dozlatova. Dáme je stranou.
- 4Do téže pánve dáme nakrájenou jarní cibulku a smažíme 2 minuty. Přidáme zázvor, kachní křídla, hrách a podlijeme vývarem.
- 5Do směsi přilijeme sójovou omáčku, mirin, saké, cukr a vaříme. Snížíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud maso nebude měkké. Poté opět zvýšíme teplotu a vaříme dalších 20 minut.
- 6Takto připravené jídlo, podáváme v hlubokých miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.