Kachní křídla s hrachem

210 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
3 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách necháme přes noc namočený ve vodě, aby nám nabobtnal. Poté ho scedíme a dáme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 2,5 hodiny, dokud nezměkne. Poté scedíme, tak aby nám vývar zůstal k dalšímu použití.
  • 2
    Kachní křídla rozpůlíme.
  • 3
    Do většího hrnce nalijeme olej a dáme do něj křídla, která z obou stran smažíme asi 5 minut dozlatova. Dáme je stranou.
  • 4
    Do téže pánve dáme nakrájenou jarní cibulku a smažíme 2 minuty. Přidáme zázvor, kachní křídla, hrách a podlijeme vývarem.
  • 5
    Do směsi přilijeme sójovou omáčku, mirin, saké, cukr a vaříme. Snížíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud maso nebude měkké. Poté opět zvýšíme teplotu a vaříme dalších 20 minut.
  • 6
    Takto připravené jídlo, podáváme v hlubokých miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.