Kachní prsa na chilli a pomerančích
40 min.
Ingredience
- omáčka
- 2kusyPomeranče
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceZázvor celý
- 2kusyBadyán
- 1kusSkořice celá
- 1lžíceChilli omáčka
- 1lžíceOcet rýžový
- 4lžíceVíno červené
- 4kusyKachní prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
10 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Kůru z 1 pomeranče oloupeme a nakrájíme na proužky. Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme v kastrůlku s ostatními přísadami na omáčku a povaříme asi 12 minut do zhoustnutí.
- 2Očištěná a omytá kachní prsa osolíme, opepříme a kůži potřeme medem.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji pečeme prsa kůží dolů 3-4 minuty. Potom maso obrátíme a pečeme ještě 10 minut v silně vyhřáté troubě nebo na pánvi. Vyjmeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
- 4Kachní prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a ozdobená na nudličky nakrájenou cibulkou.
- 5Vhodnou přílohou je pyré z vařených brambor a mrkve a podušené fazolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.