Kachní prsa na pomerančích a hruškách
75 min.
Ingredience
- 800gramůKachní prsa
- 2lžičkyKoření pěti vůní
- 500gramůMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 30gramůZázvor celý
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyPomeranče
- 1kusMáta
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyHrušky
- 4lžíceOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Kůži z kachních prsíček nařízneme a kachní prsa potřeme ze všech stran směsí pěti koření. Kachní prsa položíme na studenou pánev bez oleje kůží dolů a pečeme asi 10 minut, potom prsa otočíme a pečeme ještě dalších 5 minut. Kachní prsa vyjmeme z pánve, odložíme stranou a zakryjeme.
- 2Mrkev očistíme a nastrouháme na plátky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka na nakrájíme na proužky. Pomeranče omyjeme, oloupeme, kůru oloupeme a vykrájíme pomerančové filety. Šťávu zachytíme. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na klínky. Mátu omyjeme a nasekáme najemno.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme mrkev a za stálého míchání opékáme ještě asi 5 minut. K zelenině přidáme pomerančovou šťávu, med a sójovou omáčku, hrušky, pomerančovou kůru i filety a polovinu máty. Kachní prsíčka nakrájíme na proužky, prohřejeme na pánvi se směsí a podáváme. Povrch pokrmu posypeme zbytkem máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.