Kachní prsa na sladkokyselo
35 min.
Ingredience
- 900gramůKachní prsa
- 2lžíceMarmeláda pomerančová
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPepř cayenský
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2centilitryLikér pomerančový
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceZakysaná smetana
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
723 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme.
- 2V misce si rozmícháme pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou, přidáme nastrouhanou kůru z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče. Opepříme normálním a cayenským pepřem.
- 3Kachní prsa vložíme na pekáč a 15 minut pečeme. Během pečení je potíráme vyrobenou marinádou. Pak prsa vyndáme z pekáče a tuk z nich slijeme. Připečeniny vzniklé v pekáči rozředíme 2 cl pomerančového likéru, drůbežím vývarem a zakysanou smetanou. Necháme omáčku odpařit, dokud nezhoustne.
- 4Prsa pokrájíme na plátky, omáčku k nim servírujeme odděleně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.