Kachní prsa na sladkokyselo

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 900gramůKachní prsa
    • 2lžíceMarmeláda pomerančová
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 2špetkyPepř černý mletý
    • 2centilitryLikér pomerančový
    • 125mililitrůVývar drůbeží
    • 2lžíceZakysaná smetana
    • 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
723 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    V misce si rozmícháme pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou, přidáme nastrouhanou kůru z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče. Opepříme normálním a cayenským pepřem.
  • 3
    Kachní prsa vložíme na pekáč a 15 minut pečeme. Během pečení je potíráme vyrobenou marinádou. Pak prsa vyndáme z pekáče a tuk z nich slijeme. Připečeniny vzniklé v pekáči rozředíme 2 cl pomerančového likéru, drůbežím vývarem a zakysanou smetanou. Necháme omáčku odpařit, dokud nezhoustne.
  • 4
    Prsa pokrájíme na plátky, omáčku k nim servírujeme odděleně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.