Kachní prsa s ananasem

30 min.
Čína

Ingredience

    • 400gramůKachní prsa
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceVíno rýžové čínské
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 50gramůZázvor celý
    • 1kusPaprika červená
    • 80gramůCibulka jarní
    • 5gramůSůl
    • 1lžičkaKoření Čína
    • 200gramůAnanas
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme koření na čínu, sójovou omáčku, rýžové víno a cukr. Kachní prsíčka zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Vložíme do marinády a necháme 20 minut uležet.
  • 2
    Rozpálíme wok s olejem. Kachní prsa vyjmeme z marinády a marinádu uchováme. Kachnu 2 minuty opékáme za stálého míchání na prudkém plameni. Přidáme papriku, strouhaný zázvor a bílou část jarních cibulek nakrájenou na kolečka a mícháme ještě 4 minuty, dokud paprika nezačne měknout.
  • 3
    Vložíme na kostičky nakrájený ananas i se štávou a marinádu. Mícháme 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Posypeme zelenými částmi jarních cibulek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.