Kachní prsa s ananasem
30 min.
Ingredience
- 400gramůKachní prsa
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 50gramůZázvor celý
- 1kusPaprika červená
- 80gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 1lžičkaKoření Čína
- 200gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Smícháme koření na čínu, sójovou omáčku, rýžové víno a cukr. Kachní prsíčka zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Vložíme do marinády a necháme 20 minut uležet.
- 2Rozpálíme wok s olejem. Kachní prsa vyjmeme z marinády a marinádu uchováme. Kachnu 2 minuty opékáme za stálého míchání na prudkém plameni. Přidáme papriku, strouhaný zázvor a bílou část jarních cibulek nakrájenou na kolečka a mícháme ještě 4 minuty, dokud paprika nezačne měknout.
- 3Vložíme na kostičky nakrájený ananas i se štávou a marinádu. Mícháme 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Posypeme zelenými částmi jarních cibulek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.