Kachní prsa s medem a hlívou ústřičnou
60 min.
Ingredience
- 500gramůKachní prsa
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2kusyMrkev kořen
- 6kusůCibulka jarní
- 100gramůHlíva ústřičná
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme kachní prsa, která opláchneme a necháme okapat. Potom prsíčka nakrájíme a na půl hodiny naložíme do marinády, kterou připravíme z medu a sójové omáčky.
- 2Tuto dobu využijeme na připravu ostatních ingrediencí. Očistíme mrkev, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. U krájení hlívy ústřičné musíme počítat s tím, že nikdy není zcela měkká a je houževnatá. Takže hlívu nakrájíme na tenké proužky.
- 3Na rozpáleném oleji nejprve osmažíme sezamová semínka, na semínka poklademe kachní maso a prudce osmahneme. Když je maso měkké, můžeme přidat nakrájenou jarní cibulu a ostatní zeleninu. Vše podlijeme trochou vody, promícháme a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.