Kachní prsa s medem a hlívou ústřičnou

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme kachní prsa, která opláchneme a necháme okapat. Potom prsíčka nakrájíme a na půl hodiny naložíme do marinády, kterou připravíme z medu a sójové omáčky.
  • 2
    Tuto dobu využijeme na připravu ostatních ingrediencí. Očistíme mrkev, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. U krájení hlívy ústřičné musíme počítat s tím, že nikdy není zcela měkká a je houževnatá. Takže hlívu nakrájíme na tenké proužky.
  • 3
    Na rozpáleném oleji nejprve osmažíme sezamová semínka, na semínka poklademe kachní maso a prudce osmahneme. Když je maso měkké, můžeme přidat nakrájenou jarní cibulu a ostatní zeleninu. Vše podlijeme trochou vody, promícháme a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.