Kachní stehna na víně
50 min.
Ingredience
- 600gramůKachní stehna
- 60gramůCibule
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 300mililitrůVíno bílé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůCukr krupice
- 10gramůSůl
- 3mililitryOcet vinný
- 4gramyKmín celý
- 400gramůBramborový knedlík
- 20gramůKachní sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí nakrájíme na slabé proužky, cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nakrájenou cibulku, zpěníme, přidáme kachní stehna, orestujeme, osolíme, okmínujeme a přisypeme zelí. Podlijeme vínem, ochutíme cukrem a podusíme. Zasypeme trochou mouky a dovaříme. Podle potřeby dochutíme solí, octem a cukrem.
- 3Kachní stehna se zelím upravíme na talíře, vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.