Kadaif - zapečené široké nudle
75 min.
Ingredience
- náplň
- 150gramůOřechy vlašské
- 100gramůHrozinky
- sirup
- 6decilitrůVoda pitná
- 750gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- těsto
- 1kusVejce slepičí
- 6decilitrůVoda pitná
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1270 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
248 g
Vláknina
6 g
Cukr
199 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce a přilijeme trošku vody. Těsto nejprve zapracujeme pomocí vidličky, potom rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto (nudlové), které rozválíme na tenkou placku maximálně 2 mm silnou. List těsta přeneseme na utěrku a necháme trochu vysušit. Pak placku dáme znovu na vál a ostrým nožem krájíme nudle široké asi 1 cm a dlouhé přibližně 7 cm.
- 2Nudle si rozdělíme na dvě části. První část nudlí vložíme do vroucí, mírně osolené vody, po několika vteřinách je sítem vytáhneme a dáme na olejem vytřený plech, kde je zasypeme pomletými ořechy a posypeme hrozinkami. Na tuto vrstvu si rozložíme druhou část uvařených nudlí. Vše zalijeme roztopeným máslem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200°C přibližně 30 minut.
- 3Během pečení si uvaříme sirup: do 6 dl vody nasypeme 750 g cukru a přidáme šťávu z jednoho citronu. Promícháme a vaříme do zhoustnutí.
- 4Tímto sirupem přelijeme upečený kadaif a necháme vychladnout.
- 5Až po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.