Kajunská rýže a kuře
210 min.
Ingredience
- 60mililitrůLimetková šťáva
- 2lžičkyCajunské koření
- 700gramůKuřecí prsa
- 3kusyCibulka jarní
- 185gramůRýže loupaná
- 60gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 60gramůHrášek mražený
- 2lžičkyOlej olivový
- 8kusůLimetka
- 250gramůFazole
- 1,5lžičkyKoriandr čerstvý
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
8 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Na přípravu kuřete s kajunskou rýži použijeme nízkou keramickou misku ve které promícháme limetkovou šťávu, 1 lžičku kajunského koření a najemno nasekaný čerstvý koriandr. V této směsi obalíme kuřecí maso, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v chladničce marinovat 3-4 hodiny.
- 2Rozehřejeme olej ve velké teflonové pánvi, doměkka na něm osmahneme tenké plátky jarní cibulky, na kostičky nakrájenou červenou papriku zbavenou semen. Pak přidáme 1 lžičku kajunského koření, uvařenou rýži, kukuřici, rozmrazený hrášek, okapanou a propláchnutou fazolovou směs a prohříváme 2-3 minuty.
- 3Na grilu opéčeme kuřecí maso, z každé strany 2-3 minuty, do měkka.
- 4Na talíř narovnáme rýžovou směs, navrch položíme opečené kuřecí maso, ozdobíme koriandrem a dílky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.