Kajunská rýže a kuře

210 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
8 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na přípravu kuřete s kajunskou rýži použijeme nízkou keramickou misku ve které promícháme limetkovou šťávu, 1 lžičku kajunského koření a najemno nasekaný čerstvý koriandr. V této směsi obalíme kuřecí maso, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v chladničce marinovat 3-4 hodiny.
  • 2
    Rozehřejeme olej ve velké teflonové pánvi, doměkka na něm osmahneme tenké plátky jarní cibulky, na kostičky nakrájenou červenou papriku zbavenou semen. Pak přidáme 1 lžičku kajunského koření, uvařenou rýži, kukuřici, rozmrazený hrášek, okapanou a propláchnutou fazolovou směs a prohříváme 2-3 minuty.
  • 3
    Na grilu opéčeme kuřecí maso, z každé strany 2-3 minuty, do měkka.
  • 4
    Na talíř narovnáme rýžovou směs, navrch položíme opečené kuřecí maso, ozdobíme koriandrem a dílky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.