Kakaová bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
974 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou se špetkou soli, kakaem, práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Přilijeme mléko, vše dobře promícháme a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme do tukem vymazené a strouhankou vysypané formy. Bábovku pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě 40 - 45 minut. Ještě teplou ji pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 9. 2015
Kakaová bábovka
Velmi dobrá a mooc tmavá bábovka! Miluji čokoládu, tak jsem ji dala ještě navrch místo cukru. A k černé hořké kávě 😍nic lepšího neni!!!! Jen je v receptu celkem malá dávka, do formy by se vešla klidně dvakrát 😎