Kakaové placičky s bezé čepičkou
50 min.
Ingredience
- Bezé
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKakao - prášek
- 100gramůCukr moučkový
- Čokoládový krém
- 100gramůPoleva čokoládová
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMartell cognac
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKakao - prášek
- 100gramůCukr moučkový
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
816 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, žloutku, moučkového cukru, změklého másla, kakaa a špetky soli rychle vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
- 2Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný asi 4mm a vykrájíme z něj kolečka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 3Bílky se špetkou soli vyšleháme na pevný sníh, přidáme moučkový cukr, kakao a ještě krátce šleháme. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem naneseme stejně pusinek, kolik máme upečených placiček. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 12 minut.
- 4Polevu nahrubo nastrouháme a rozpustíme se smetanou v horké vodní lázni. Vmícháme koňak a směs necháme 1 hodinu chladit.
- 5Placičky potřeme vždy trochou čokoládového krému, navrch položíme pusinky a lehce přimáčkneme.
- 6Placičky necháme před podáváním v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.