Kakaové věnečky obalované mandlemi

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek.
  • 2
    Směs dobře promícháme a pomocí rukou vypracujeme hladké vláčné těsto, z něj utvoříme větší válec, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2-3 hodiny v chladu odpočinout.
  • 3
    Na pomoučeném vále (2-3 lžíce hladké mouky) si z těsta nakrájíme několik dílů a z každého rukama vyválíme tenké válečky a síle 7-8 mm. Nakrájíme je přibližně na délku 8-10 cm, každý kousek spojíme do tvaru věnečku.
  • 4
    Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v posekaných loupaných mandlích, které jsme smíchali s hrubým krystalovým cukrem. Věnečky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.