Kakaové věnečky obalované mandlemi
30 min.
Ingredience
- 180gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 140gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKakao
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 60gramůMandle
- 30gramůCukr krystal
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek.
- 2Směs dobře promícháme a pomocí rukou vypracujeme hladké vláčné těsto, z něj utvoříme větší válec, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2-3 hodiny v chladu odpočinout.
- 3Na pomoučeném vále (2-3 lžíce hladké mouky) si z těsta nakrájíme několik dílů a z každého rukama vyválíme tenké válečky a síle 7-8 mm. Nakrájíme je přibližně na délku 8-10 cm, každý kousek spojíme do tvaru věnečku.
- 4Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v posekaných loupaných mandlích, které jsme smíchali s hrubým krystalovým cukrem. Věnečky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.