Kakaový chléb

75 min.

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 4lžičkyCukr krupice
    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 100gramůKakao
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
108 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do 100ml vody a necháme rozpustit. Do mísy pak přidáme mouku, kakao, sůl a 250ml vody. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo jednotné pevné těsto.
  • 2
    Těsto vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté opět vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto by během hodiny mělo cca zdvojnásobit svůj objem.
  • 3
    Těsto vytvarujeme do bochníku a dáme na pomoučený plech. Zakryjeme a necháme dalších 45 minut kynout na teplém místě.
  • 4
    Bochník nakonec posypeme kakaem a dáme do předeháté trouby na 45 minut péct při teplotě 220 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.