Kakaový chléb
75 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 4lžičkyCukr krupice
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůKakao
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
108 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Droždí nasypeme do 100ml vody a necháme rozpustit. Do mísy pak přidáme mouku, kakao, sůl a 250ml vody. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo jednotné pevné těsto.
- 2Těsto vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté opět vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto by během hodiny mělo cca zdvojnásobit svůj objem.
- 3Těsto vytvarujeme do bochníku a dáme na pomoučený plech. Zakryjeme a necháme dalších 45 minut kynout na teplém místě.
- 4Bochník nakonec posypeme kakaem a dáme do předeháté trouby na 45 minut péct při teplotě 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.