Kakaový chlebíček kynutý

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, kakao, rozinky, sůl, sušené droždí, cukr, důkladně promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Pečlivě prohněteme, zakryjeme ubrouskem a necháme 45 minut vykynout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme kynout ještě 40 minut. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.
  • 2
    Chlebíček vyklopíme z formy, posypeme strouhanou čokoládou, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké krajíčky, namažeme máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.