Kakaový chlebíček kynutý
55 min.
Ingredience
- 450gramůMouka chlebová
- 5gramůSůl
- 10gramůDroždí sušené
- 250mililitrůVoda pitná
- 30gramůCukr krystal
- 50gramůOlej slunečnicový
- 25gramůTuk
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůKakao
- 40gramůRozinky tmavé
- 60gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, kakao, rozinky, sůl, sušené droždí, cukr, důkladně promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Pečlivě prohněteme, zakryjeme ubrouskem a necháme 45 minut vykynout. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme kynout ještě 40 minut. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut.
- 2Chlebíček vyklopíme z formy, posypeme strouhanou čokoládou, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké krajíčky, namažeme máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.