Kakaový dort se sušeným ovocem
130 min.
Ingredience
- 350gramůMeruňky sušené
- 250gramůBrusinky sušené
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr třtinový
- 225gramůMed včelí
- 125mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 1lžícePomerančová kůra
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceKakao
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- Zdobení
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem.
- 2V hrnci smícháme sušené meruňky, brusinky, máslo, cukr, med, mandlový likér, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru, kakao, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a přivedeme k varu.
- 3Teplotu sporáku snížíme a směs povaříme asi 10 minut. Poté ze sporáku stáhneme a necháme vychladnout.
- 4Za pomocí vařečky do směsi přimícháme rozšlehaná vejce, mouku, mleté vlašské ořechy, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a vypracujeme hladké těsto.
- 5Těsto vložíme do připravené dortové formy, dáme do trouby a pečeme asi 75 minut. Po upečení necháme dort zcela vychladnout, až poté sejmeme dortovou formu. Zdobíme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.