Kakaový dort se sušeným ovocem

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    V hrnci smícháme sušené meruňky, brusinky, máslo, cukr, med, mandlový likér, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru, kakao, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a přivedeme k varu.
  • 3
    Teplotu sporáku snížíme a směs povaříme asi 10 minut. Poté ze sporáku stáhneme a necháme vychladnout.
  • 4
    Za pomocí vařečky do směsi přimícháme rozšlehaná vejce, mouku, mleté vlašské ořechy, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a vypracujeme hladké těsto.
  • 5
    Těsto vložíme do připravené dortové formy, dáme do trouby a pečeme asi 75 minut. Po upečení necháme dort zcela vychladnout, až poté sejmeme dortovou formu. Zdobíme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.