Kaki pudink
145 min.
Ingredience
- 750gramůKaki
- 75mililitrůsirup agávový
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 100gramůOřechy vlašské
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSoda jedlá
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
397 mg
Postup přípravy
- 1Kaki oloupeme a rozmixujeme v mixéru dohladka.
- 2V jedné míse smícháme všechny suché ingredience: mouku, sůl, kypřící prášek, sodu a skořici. Do druhé mísy zase dáme všechny mokré ingredience kromě másla: kaki, sirup, mléko, vejce).
- 3Mokré ingredience vyšleháme a až se spojí, vlijeme je do suchých ingrediencí.
- 4Mezitím rozehřeme troubu na 170 °C a 5 minut v ní pečeme vlašské ořechy. Máslo rozpustíme na pánvi vhodné i do trouby a horké ořechy do něj přidáme.
- 5Na máslo ještě opatrně vlijeme kaki směs a pečeme na 140 °C asi 2 hodiny. Puding by měl ztuhnout.
- 6Po vychlazení konzumujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.