Kaldoun s játrovými knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 500gramůKachní drůbky
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 300gramůZelenina kořenová
- 100gramůCibule
- 2kusyBobkový list
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 7gramůMuškátový oříšek
- 15gramůPetržel - nať
- 400gramůJátra drůbeží
- 200gramůChléb toastový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusžloutek
- 10gramůMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
26 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmažíme kmín, pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme mouku, bobkové listy a droby (strdce, žaludky...) nakrájené na kousky.
- 2Zalijeme vývarem a vaříme 25 minut.
- 3Nakonec zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
- 4Játra a chléb rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek, žloutek a majoránku. Osolíme a opepříme. Necháme 15 minut stát, aby směs zhoustla.
- 5Vaříme v polévce nebo v osolené vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.