Kalifornský čokoládový koláč
95 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda na vaření
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKáva instantní
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 175gramůCukr krupice
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
35 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Těsto: sůl a máslo prsty zpracujeme s moukou na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.
- 2Těsto zabalíme a dáme na 30 minut vychladit. Na lehce pomoučeném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu. Pečeme bez náplně asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C , až okraje koláče začnou hnědnout.
- 3Koláč vyjmeme z trouby a zmírníme teplotu na 190 °C.
- 4Čokoládu rozlámeme na malé kousky a dáme do menšího hrnku. Přidáme máslo. Hrnek vložíme do vroucí vodní lázně. Mícháme, až jsou čokoláda s máslem krémovité. Vyjmeme z vodní lázně a necháme prochladnout.
- 5Vejce šleháme s cukrem, přidáme smetanu a do tohoto základu zašleháme změklou čokoládu s máslem a kávu.
- 6Na předpečený koláč rozetřeme připravenou čokoládovou náplň. Pečeme asi 30-35 minut. Když náplň ztuhne, je koláč upečený. Před podáváním nastříkáme na koláč růžičky ze šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.