Kalíšky s kakaovým krémem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 240C.
  • 2
    Mléko s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme kakao.
  • 3
    Vejce, žloutek a špetku soli ušleháme metličkou. Přidáme horké mléko a dobře promícháme.
  • 4
    Směs rozdělíme do skleněných kalíšků. Pekáč vyložíme pečícím papírem, naplníme do poloviny vodou a kalíšky do něj postavíme. Snížíme teplotu na 210C a dáme na 4Ominut do trouby. Poté kalíšky vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 5
    Až do podávání uchováváme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.