Kambala pečená na fenyklu
50 min.
Ingredience
- 2000gramůKambala
- 20gramůFenykl obecný
- 20gramůSůl
- 150gramůFenykl sladký - hlíza
- 160gramůCitrony
- 100gramůOlej olivový
- 40gramůCitronová šťáva
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
188 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchanou kambalu omyjeme, smícháme sůl s mletým fenyklem a posypeme rybu zevnitř i zvenku. Na velký plech nasypeme fenykl nakrájený na plátky, můžeme přidat i větvičky fenyklu. Na fenykl položíme celou rybu, zalijeme olivovým olejem, povrch poklademe plátky citronu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 až 40 minut. Kambalu vyndáme, do vypečené šťávy nalijeme citronovou šťávu, panenský olej a promícháme.
- 2Kambalu přímo na plechu položíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.