Kambala Richelieu
105 min.
Ingredience
- 3kilogramyKambala
- 3kilogramyHumr
- 3litryVývar rybí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVíno bílé
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 500gramůBrambory
- 250gramůLanýž
- 30gramůPetržel kudrnka
- 15mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
114 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kambalu vykucháme, očistíme a celou vaříme v rybím vývaru s kouskem másla a troškou vína 35 až 40 minut.
- 2Humra také vaříme ve stejném vývaru 35 minut.
- 3Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla, přisypeme malé hlavičky žampionů, plátky lanýže, malé kostičky brambor. Smažíme 7 až 8 minut.
- 4Na velký tác upravíme celou rybu a celého humra, kolem dokola obložíme hlavičkami žampionů, kostičkami brambor a plátky lanýžů. Ozdobíme snítkami petrželky. Pokapeme máslem z pánve a troškou citronové šťávy.
- 5Takto upravený pokrm vypadá velmi slavnostně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.