Kančí hřbet na slanině
110 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 700gramůKančí maso
- 60gramůSádlo škvařené
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 4kusyNové koření celé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
593 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme na sádle, vložíme osolené maso, opečeme a podlijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme koření a dáme péci do trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Šťávu necedíme. Maso nakrájíme na porce a šťávou přeléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.