Kančí pečeně s jablečným zelím
110 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 400gramůZelenina kořenová
- 2kusyBobkový list
- 5gramůSůl
- 1,5lžičkyPepř bílý celý
- 500gramůZelí kysané
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 1000gramůKančí pečeně
- 300gramůJablka
- 20gramůCeler - nať
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy, cibulí a kořenovou zeleninou. Po chvíli vložíme kančí krkovičku, osolíme a vaříme do změknutí.
- 2Krkovičku vyjmeme, uvolníme od kosti, nakrájíme na silné plátky a vložíme zpět do nálevu. Poslední cibuli oloupeme a odložíme stranou.
- 3Oloupeme 2 jablka, odstraníme jádřince a dužinu se zbytkem cibule najemno nakrájíme. Osmažíme na oleji, přidáme kyselý zelí a vaříme asi 20 minut. Zbylé jablko omyjeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky. Zelí upravíme na talíře s plátky masa a jablka a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.