Kančí směs se smetanou
125 min.
Ingredience
- 600gramůKančí maso
- 200gramůLedviny - průměr
- 200gramůKančí játra
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 1000mililitrůVoda pitná
- 150gramůZelenina kořenová
- 30gramůOkurky nakládané
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMouka polohrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOcet vinný
- 480gramůKnedlík kynutý
- 60gramůCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Přidáme celou kořenovou zeleninu, celou cibuli a vaříme doměkka.
- 2Vývar přecedíme, veškeré maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu na kostičky, vrátíme do vývaru, okyselíme ooctem. Mouku rozmícháme ve smetaně a vývar zahustíme. Nakonec přisypeme strouhanou kyselou okurku a dovaříme. Před podáváním zjemníme kouskem másla.
- 3Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.