Kantonské nudle smažené
20 min.
Ingredience
- 350gramůNudle vaječné
- 675gramůHovězí maso zadní
- 125gramůKapusta hlávková
- 75gramůBambusové výhonky
- 6kusůCibulka jarní
- 25gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceHovězí vývar základní
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
16 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nudle povaříme v hrnci s vařící vodou cca 3 minuty. Procedíme je, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
- 2V předehřátém woku rozehřejeme olej, přidáme nudle a smažíme dvě minuty. Necháme okapat a dáme stranou.
- 3Zbývající olej rozehřejeme ve woku, dáme do něj hovězí nudličky a smažíme, přidáme pokrájenou kapustu, bambusové výhonky, pokrájené jarní cibulky a fazolky a dvě minuty smažíme. Přidáme sójovou omáčku, sherry, vývar a cukr a vše promícháme.
- 4Vmícháme do směsi nudle.
- 5Podáváme horké, ozdobené zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.