Kaparová omáčka
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 30gramůKapary sterilované
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme hladkou mouku, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Jíšku chvíli povaříme a přecedíme.
- 2Do omáčky přidáme nasekané kapary, citronovou šťávu, sůl a podle chuti zjemníme zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.