Kapr dušený na paprice
40 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 1000mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 300mililitrůVoda pitná
- 20gramůSůl
- 75gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůSlanina vepřová
- 30gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
310 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku.
- 2Kapra vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, rozpustíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a rozšleháme.
- 3Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, krátce povaříme a omáčku přecedíme na kapra.
- 4Nakonec kapra v omáčce ještě dodusíme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.