Kapr dušený na víně se šunkou
50 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1000gramůKapr obecný
- 100gramůCitrony
- 200gramůŠunka dušená
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
788 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme.
- 2Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Vložíme na ní porce mírně pomoučeného kapra, po obou stranách je krátce osmahneme, zastříkneme vodou a krátce dusíme.
- 3Potom přilijeme víno, polovinu másla a znovu podusíme.
- 4Na zbylém másle prohřejeme plátek šunky, kapra přelijeme necezenou šťávou a ozdobíme šunkou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.