Kapr dušený na víně se šunkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
788 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme.
  • 2
    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Vložíme na ní porce mírně pomoučeného kapra, po obou stranách je krátce osmahneme, zastříkneme vodou a krátce dusíme.
  • 3
    Potom přilijeme víno, polovinu másla a znovu podusíme.
  • 4
    Na zbylém másle prohřejeme plátek šunky, kapra přelijeme necezenou šťávou a ozdobíme šunkou.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.