Kapr dušený v alobalu
35 min.
Ingredience
- 240gramůKapr obecný
- 2plátkyCitrony
- 20gramůOlej rostlinný
- 150mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Vláknina
47 mg
Vápník
52 mg
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme.
- 2Naporcovaného kapra položíme na alobal, který jsme potřeli lžičkou oleje, porce zakápneme olejem a dobře do alobalu zabalíme. Poté vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme. Po zhruba půl hodině opatrně vyjmeme rybu v alobalu na mísu, alobal rozbalíme tak, aby nevytekla šťáva, a kapra rozdělíme na talíře. Porce polijeme šťávou z alobalu, ozdobíme plátkem citronu a jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.