Kapr dušený v jablkách
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůPerník
- 60gramůHrozinky
- 2kusyBobkový list
- 3decilitryVíno červené
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 0,25kusCitrony
- 30gramůMed včelí
- 800gramůKapr obecný
- 200gramůJablka
- 160gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, spolu s jemně nakrájenou cibulí opečeme na másle. Přidáme bobkový list, plátky citronu, polovinu dávky vína a chvíli podusíme.
- 2Podušeného kapra vyjmeme, do kastrolu dáme oloupaná, na kousky pokrájená jablka se skořicí a necháme je pod pokličkou rozvařit.
- 3Rozvařená jablka prolisujeme na kapra a zalijeme zbylým vínem, ve kterém jsme namočili nastrouhaný perník. Přidáme spařené rozinky, med a vše 10 minut podusíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.