Kapr dušený v jablkách

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, spolu s jemně nakrájenou cibulí opečeme na másle. Přidáme bobkový list, plátky citronu, polovinu dávky vína a chvíli podusíme.
  • 2
    Podušeného kapra vyjmeme, do kastrolu dáme oloupaná, na kousky pokrájená jablka se skořicí a necháme je pod pokličkou rozvařit.
  • 3
    Rozvařená jablka prolisujeme na kapra a zalijeme zbylým vínem, ve kterém jsme namočili nastrouhaný perník. Přidáme spařené rozinky, med a vše 10 minut podusíme.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.