Kapr na másle s křenem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
264 mg
Cukr
80 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapří maso očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do misky a zakapeme citronovou šťávou. Necháme pod fólií v chladničce asi 1/2 hodiny. Porce v míse občas obrátíme. Poté kapra vyjmeme, osolíme 2 špetkami soli, vložíme do vymazaného pekáče, do něhož jsme vlili olej, porce posypeme kmínem, poklademe zbylým máslem a podlijeme vodou. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a kapra upečeme dozlatova.
  • 2
    V mezičase připravíme křenovou šlehačku. Vychlazenou šlehačku ušleháme dotuha a vmícháme jemně ustrouhaný křen a 1 špetku soli.
  • 3
    Upečeného kapra servírujeme na nahřáté talíře a zdobíme křenovou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.