Kapr na másle s křenem
60 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3špetkySůl
- 2špetkyKmín drcený
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKřen
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
264 mg
Cukr
80 mg
Postup přípravy
- 1Kapří maso očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do misky a zakapeme citronovou šťávou. Necháme pod fólií v chladničce asi 1/2 hodiny. Porce v míse občas obrátíme. Poté kapra vyjmeme, osolíme 2 špetkami soli, vložíme do vymazaného pekáče, do něhož jsme vlili olej, porce posypeme kmínem, poklademe zbylým máslem a podlijeme vodou. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a kapra upečeme dozlatova.
- 2V mezičase připravíme křenovou šlehačku. Vychlazenou šlehačku ušleháme dotuha a vmícháme jemně ustrouhaný křen a 1 špetku soli.
- 3Upečeného kapra servírujeme na nahřáté talíře a zdobíme křenovou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.