Kapr na pivě
40 min.
Ingredience
- 30gramůSádlo škvařené
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKapr obecný
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5krajícChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
203 mg
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme a osušíme, osolíme, posypeme zázvorem a jemně poprášíme moukou. Opečeme dozlatova na rozpáleném tuku.
- 2Téměř upečeného kapra podlijeme pivem. Přidáme trochu nastrouhaného chleba, máslo a přilijeme trochu vody. Necháme kapra dodusit.
- 3Hotové porce klademe na nahřátý talíř a podlijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.