Kapr na pórku

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme a obě poloviny osolíme po obou stranách. Do kůže nařízneme příčné zářezy asi 1 cm od sebe a nasypeme do nich zázvor.
  • 2
    Na másle podusíme omytý, nasekaný pórek a cibuli. Když zesklovatí, vložíme hřbetem vzhůru poloviny kapra a dusíme asi 15 minut. Potom podlijeme bílým vínem, trochou vody a pečeme v horké troubě dalších 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.