Kapr na sardeli

29 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné filety z kapra naporcujeme a obalíme v mouce. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Rybu osmažíme na másle z obou stran, celkem asi 3 minuty, poté přeložíme do pekáče. Do výpeku dáme na půl minuty restovat rozpůlená rajčata řeznou stranou dolů. Osmažená rajčata přidáme k rybě v troubě předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 9 minut.
  • 3
    V mezičase ve výpeku rozmícháme sardelovou pastu, citronovou šťávu a vodu. Povařit stačí jen půl minuty. Omáčku stáhneme ze sporáku a postupně do ní zašleháme kostičky vychlazeného másla.
  • 4
    Porce kapra podáváme přelité omáčkou a pečenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.