Kapr na víně
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 1decilitrVíno červené
- 1kusBobkový list
- 1kusKapr obecný
- 1kusCitrony
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5šálekOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
59 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme v horkém oleji, porce vyjmeme a uchováme na teple.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, zpěníme na zbylém oleji a zalijeme vínem. Přidáme rajčatový protlak, plátky citronu, 1 bobkový list a 5 zrnek pepře. Vše chvíli podusíme.
- 3Do šťávy vložíme porce opečené ryby a necháme dusit asi 6 minut. Podáváme studené s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.