Kapr na víně se žampiony
35 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceVíno bílé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůKapr obecný
- 1lžíceOlej stolní
- 10gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
513 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet.
- 2Poté maso osušíme, osolíme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a máslem, zvolna opékáme asi 5 minut. Porce obrátíme, podlijeme vínem, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vše dusíme, až kapr změkne.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.