Kapr pečený na víně se žampiony
50 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 250mililitrůVíno bílé
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 3lžíceVoda pitná
- 800gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
751 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na másle, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2Kapra vložíme do pekáče, přelijeme cibulí, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme asi 10 minut, do vydušení tuku. Poté přidáme žampiony, zaprášíme pepřem, podlijeme polovinou vína a pečeme. Během pečení přilijeme zbylé víno a pečeme, dokud se víno neodpaří.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.