Kapr pečený s pórkem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaKoření na ryby
- 1kusPórek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 600gramůKapr obecný
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet v chladničce, poté rybu posypeme kmínem a kořením na ryby, následně urovnáme do máslem vymazané remosky.
- 2Očištěný pórek i oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nasypeme na porce kapra, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pokrm pečeme asi 20 minut. Během pečení maso mírně podléváme vodou.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.