Kapr s míchanou zeleninou
75 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 500gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 90gramůSýr Eidam cihla 45%
- 2špetkyMuškátový květ
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 700mililitrůVoda pitná
- 600gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
322 mg
Postup přípravy
- 1V rendlíku uvaříme ve vodě osolené 1 špetkou soli zmraženou zeleninu doměkka. Poté zeleninu slijeme (vývar odložíme) a zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Ve vývaru ze zeleniny uvaříme kapra, až je maso měkké.
- 3V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku. Když zrůžoví, zašleháme do ní mléko a za častého míchání vaříme nejméně 15 minut.
- 4Když je kapr měkký, vyjmeme ho, pozorně vykostíme a přeložíme na talíř. Vývar můžeme použít na zředění omáčky, je-li příliš hustá.
- 5Do omáčky vmícháme zeleninu, muškátový květ, zbylou sůl a promícháme. Omáčku vlijeme do ohnivzdorného pekáče, který jsme vymazali olejem, na něj poklademe maso z kapra, posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapékáme, až sýr zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.