Kapr s míchanou zeleninou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
322 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku uvaříme ve vodě osolené 1 špetkou soli zmraženou zeleninu doměkka. Poté zeleninu slijeme (vývar odložíme) a zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Ve vývaru ze zeleniny uvaříme kapra, až je maso měkké.
  • 3
    V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku. Když zrůžoví, zašleháme do ní mléko a za častého míchání vaříme nejméně 15 minut.
  • 4
    Když je kapr měkký, vyjmeme ho, pozorně vykostíme a přeložíme na talíř. Vývar můžeme použít na zředění omáčky, je-li příliš hustá.
  • 5
    Do omáčky vmícháme zeleninu, muškátový květ, zbylou sůl a promícháme. Omáčku vlijeme do ohnivzdorného pekáče, který jsme vymazali olejem, na něj poklademe maso z kapra, posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapékáme, až sýr zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.