Kapr s ořechy
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1decilitrOlej stolní
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 80gramůOřechy vlašské
- 1kilogramKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
58 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra vykucháme, stáhneme z kůže, osolíme a nakrájíme na podkovy.
- 2Nastrouháme najemno očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a osmahneme na tuku. Podlijeme vodou a necháme rozvařit.
- 3Přidáme kapra a podusíme. Když bude skoro hotový, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, umleté ořechy, cukr a necháme ještě 5 minut povařit.
- 4Servírujeme na teplých talířích, k příloze můžeme podávat vařený brambor.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.