Kapr s rajčaty a paprikami
50 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 250gramůCibule
- 500gramůPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 400gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
60 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet.
- 2Potom porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s částí mleté papriky a po obou stranách dozlatova opečeme na pánvi na oleji. Vyjmeme na mísu.
- 3Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Dusíme 10-15 minut, osolíme a nakonec přidáme zbylou mouku s paprikou. Zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a promícháme. Směs vlijeme do zapékací mísy, přidáme porce kapra a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.