Kapr se zázvorem pečený na pivu
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaZázvor mletý
- 140gramůAnglická slanina
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibule
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1500gramůKapr obecný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
46 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka. Kapra očistíme, osolíme a posypeme zázvorem. Do masa uděláme zářezy, do nichž dáme slaninu.
- 2Do pekáče rozložíme cibuli s máslem, poté vložíme kapra. Opečeme zprudka v předehřáté troubě, poté teplotu snížíme, kapra zalijeme pivem a pečeme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.