Kapr se zeleninou zapečený ve smetaně
45 min.
Ingredience
- 40gramůSlanina vepřová
- 2kusyRajčata
- 4kusyBrambory vařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1200gramůKapr obecný
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
36 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kůži očištěného a omytého kapra příčně nařízneme a do zářezů vložíme plátky slaniny a očištěné mrkve. Maso osolíme a posypeme lžičkou mleté papriky.
- 2Kapra vložíme na pekáč a dáme péci do středně vyhřáté trouby.
- 3Asi po 10 minutách pečení rybu obložíme střídavě plátky vařených brambor a rajčat. Zalijeme smetanou, pokapeme rozpuštěným máslem a dopečeme doměkka.
- 4Při podávání pokrm posypeme mletou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.